C. Georgescu şi G. Simion, atacuri în serie la adresa Constituţiei României. Cei doi s-au descalificat pentru prezidenţiale

0
Publicat:

Constituţia este piatra fundamentală a construcţiei unui stat de drept, a democraţiei. România este stat de drept şi trebuie să respecte cu sfinţenie Constituţia ţării.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Cei doi, Călin Georgescu şi George Simion, atacă în valuri Constituţia ţării și, mai grav, organizează manifestaţii şi mitinguri pentru nerespectarea Constituţiei.

În Constituţia României se spune:

ARTICOLUL 80 (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la bună funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

 Acest articol din Constituţie este un temei suficient pentru descalificarea celor doi de la o viitoare candidatură la alegerile prezidenţiale din primăvara, descalificare aflată în sarcina CCR.

De unde au pornit atacurile celor doi

CCR a decis anularea alegerilor prezidenţiale din noiembrie-decembrie 2024, în urma unei şedinţe a CSAT care a demonstrat amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale de la noi. O parte dintre documentele CSAT au fost desecretizate, dar este posibil ca CCR să fi avut la dispoziţie şi alte documente, care n-au fost desecretizate, pentru că veneau de la ţări partenere sau ar fi periclitat sursele de informaţii.

În Raportul SRI, desecretizat, se spune că a existat riscul ca atacatorii cibernetici ruşi să fi pătruns în serverele AEP şi să falsifice rezultatele alegerilor, prin intervenţii în procesul de numărare a voturilor.

În afara atacului asupra serverelor STS, AEP şi BEC, atacul Rusiei a mai avut un obiectiv: o acțiune condusă pe rețelele sociale, în special pe TikTok, care urmărea să crească în mod brusc și artificial susținerea pentru Călin Georgescu - acțiunea care a reușit. Călin Georgescu a fost urcat până pe locul cinci în tendințele globale de pe TikTok, o premieră pentru un candidat la alegeri din spațiul european.

În aceste condiţii, care ar fi afectat corecta desfăşurare a alegerilor din România, CCR a decis să le anuleze, conform Constituţiei:

ARTICOLUL 146 (Curtea Constituțională)

f) veghează la respectarea procedurii pentru alegerea Preşedintelui României şi confirmă rezultatele sufragiului; g) constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României şi comunică cele constatate Parlamentului şi Guvernului;

ARTICOLUL 142 (1) Curtea Constituţională este garantul supremaţiei Constituţiei.

ARTICOLUL 147

(4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

Anularea alegerilor prezidenţiale era în atribuţiile CCR, care ia decizii general obligatorii.

Mă număr printre cei care au criticat, uneori, deciziile CCR, dar le-am respectat, pentru că asta înseamnă să respecţi Constituţia României, statul de drept, în ultimă instanţă democraţia instalată în România.

Călin Georgescu a atacat decizia CCR de anulare a alegerilor în instanţă, acum la CEDO, ceea ce înseamnă un atac la adresa Constituţiei şi statului de drept.

George Simion organizează mitinguri, unul în data de 12 ianuarie 2025, cu acelaşi obiectiv: atac la adresa deciziei CCR, deci a Constituţiei României.

Cu acest obiectiv mitingul devine ilegal şi n-ar trebui aprobat de instituţiile în drept.

Călin Georgescu condamnă poziţionarea pro europeană şi pro atlantică a României

Cum aderarea la UE a avut aprobarea majorităţii populației României şi este prevăzută în Constituţie la art. 148, declaraţiile lui Călin Georgescu reprezintă încă un atac la adresa Constituţiei României.

ARTICOLUL 148 (1) Aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, în scopul transferării unor atribuţii către instituţiile comunitare, precum şi al exercitării în comun cu celelalte state membre a competenţelor prevăzute în aceste tratate, se face prin lege adoptată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

(2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.

(3) Prevederile alineatelor (1) şi (2) se aplică, în mod corespunzător, şi pentru aderarea la actele de revizuire a tratatelor constitutive ale Uniunii Europene.

Iată declaraţiile lui Călin Georgescu, împotriva aderării României la UE:

Observ, de asemenea, că Europa ne dă cu o mână și ne ia cu două.

Suntem imens de bogați în resurse, în pământul țării, dar ele sunt aservite marilor puteri, în timp ce poporul român nu beneficiază de ceea ce propriul pământ îi poate oferi din belșug. Nu mai avem nimic al nostru. Politicienii corupți au avut grijă să dea tot, tot ce avea mai de preț această țară, inclusiv oamenii ei i-au dat peste hotare să-i servească pe alții.

Tot, tot a fost dat. Unde sunt miliardele, sutele de miliarde de la Uniune, cele pe care sau prin care ne tot garantați și vindeați bunăstarea în campania electorală? Unde sunt? Nu cumva celebrul PNRR a falimentat? Zeci de miliarde pe care nu le vedem investite în nimic în țara noastră au trecut pe la noi doar pe hârtie. Cu adevărat pare că aceste miliarde s-au dus spre aparatul de război al Uniunii Europene în loc să fi mers în economia României.

George Simion are acelaşi gen de declaraţii:

„Comisia Europeană este condusă de minți bolnave. Ei ne-au adus inflație, sărăcie, o pandemie inventată și pregătesc tot felul de nebunii, în timp ce noi, în România, avem nevoie de spitale, de drumuri, în timp ce jumate din Românie este îngropată în sărăcie. De la Comisia Europeană se vorbește despre identitate de gen, despre schimbări climatice, despre cum să inventeze noi pandemii și noi restricții care să ne afecteze drepturile și libertățile fundamentale”.

Cei doi se prefac că nu ştiu că am primit de la UE de trei ori mai mulţi bani decât am contribuit, că autostrăzile şi drumurile expres sunt construite cu bani europeni, că vedem peste tot construcţii şi hale industriale ale investitorilor occidentali, care au investit enorm în România şi au oferit locuri de muncă pentru români. Românii plecaţi la muncă în UE au trimis în România circa 100 de miliarde de euro, din care au răsărit case şi vile inclusiv în mediul rural, maşini moderne, iar hipermarcheturile sunt pline de cumpărători. În aceste condiţii PIB-ul României a crescut de trei ori în ultimii 20 de ani.

Mai mult, Călin Georgescu și George Simion n-au criticat niciodata Rusia pentru invazia în Ucraina și pentru amestecul in treburile altor țări, inclusiv în alegerile prezidentiale de la noi. Cum o țară cu economie precară, ca a noastră, nu poate rezista singură la granița dintre marile puteri ale lumii,  fără sa fie atașată de una dintre puteri, rezultă că Georgescu si Simion își doresc intrarea României in sfera de influență a Rusiei, să devină un fel de Belarus în reconstrucția blocului sovietic care domină  visele imperiale ale lui Putin.

Cum președintele României are rolul determinant în politica externă și de apărare, ar fi foarte ușor pentru un viitor președinte Georgescu sau Simion să ducă România în sfera de influență a Rusiei.

În concluzie

Preşedintele României are rolul de a veghea la respectarea Constituţiei, inclusiv la respectarea deciziilor CCR, nu la contestarea, inclusiv cu manifestaţii de stradă, a Constituţiei şi a statului de drept român.

Sunt cele prezentate şi altele suficiente motive pentru ca CCR să descalifice eventualele candidaturi ale lui Călin Georgescu şi George Simion la alegerile prezidenţiale din primăvară. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite