Entuziaștii nu pot schia încă pe pârtiile Poianei Brașov. Ce spun salvamontiștii

0
Publicat:

Salvamontiștii de la Poiana Brașov avertizează cetățenii care vor să vină la schi că pârtiile nu sunt încă amenajate, scrie News.ro.

Salvamontiștii avertizează că pârtiile încă nu sunt amenajate/FOTO: Discover Poiana Brașov
Salvamontiștii avertizează că pârtiile încă nu sunt amenajate/FOTO: Discover Poiana Brașov

„Temperaturile scăzute şi precipitaţiile sub formă de ninsoare din ultima vreme reprezintă un motiv de bucurie pentru pasionaţii de schi, fie alpin, fie de tură. Însă pârtiile nu au fost încă deschise.

Fiind în plin proces de amenajare se acţionează cu instalaţiile de producere a zăpezii artificiale pentru stabilirea unui strat de bază cât mai bun, pe care va fi clădită în cea mai mare parte calitatea sezonului.

Schiorii nerăbdători, care din păcate sunt prezenţi într-un număr mare, distrug acest strat de bază, zădărnicind munca administratorilor domeniului schiabil” , transmit, vineri, pe Facebook, reprezentanţii Salvamont Braşov. 

Primăria Braşov a anunţat, în urmă cu o săptămână, că a pus în funcţiune instalaţiile care produc zăpadă artificială, pentru a amenaja pentru sezonul de schi pe pârtiile din Poiana Braşov. În primă fază se produce zăpadă în zona superioară a domeniului schiabil, se fac depozite şi apoi se amenajează pârtiile.

Salvamontiștii au mai transmis că s-a emis cod roșu de viscol la altitudini de peste 1700m. De asemenea, le-a recomandat cetățenilor să evite traseele montane afectate, să amâne orice excursie până când vremea își revine, să caute un loc sigur și să se echipeze corespunzător.

„COD ROȘU de viscol la altitudini de peste 1700 m. În intervalul 22 noiembrie, ora 05:00 – 22 noiembrie, ora 14:00, la altitudini de peste 1700 m, sunt prognozate condiții meteo extreme, cu viscol puternic, viteze ale vântului de peste 120 km/h și vizibilitate redusă până la zero.

Recomandările Salvamont Brașov:

1. Evitați toate traseele montane din zonele afectate. Condițiile meteorologice fac deplasarea extrem de periculoasă, iar orientarea în teren devine imposibilă.

2. Amânați orice excursie pe munte până la îmbunătățirea vremii. Vizibilitatea redusă și vântul puternic cresc riscul de accidentări și rătăciri.

3. Dacă sunteți deja în zona montană, retrageți-vă imediat spre locuri sigure la altitudini mai joase sau către cabane.

4. Echipați-vă corespunzător pentru condiții de iarnă și țineți la îndemână mijloace de comunicare pentru situații de urgență.”

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite